Commissarissen van smaak

Bij Stokerij Twentse Ketels heet het proefpanel Commissarissen van Smaak. Een heel belangrijk orgaan dat ons scherp houdt als het gaat om het beoordelen van distillaten voor de jou, als genieter van onze dranken. Regelmatig komen ze bij elkaar en proeven, na het genieten van een stevige maaltijd op basis van lokale ingrediënten, van verschillende dranken op verschillende alcoholpercentages en in verschillende blends (eau de vie’s). Een zeer serieuze taak en we zijn blij dat we zulke deskundige commissarissen hebben weten te strikken!

Commissarissen van Smaak met de stoker in het Jenevermuseum in Schiedam

Tjal Heeres

Mijn vader heeft mij de liefde voor jenever meegegeven. Hij dronk elke dag voor het eten 1 glaasje oude jenever. Toen ik de leeftijd had dat ik mocht drinken, deelden wij vaak samen deze traditie. Ik was geïnteresseerd in het proces van stoken. Maarten Jan heeft mij dit laten zien en af en toe heb ik ook meegewerkt. Ik was aangenaam verrast dat hij mij vroeg voor zijn proeverspanel. Ik proef ook altijd met veel plezier alle nieuwe jenevers en andere met liefde gestookte drankjes.

Aldert Glas

Mijn wortels liggen in de Graanrepubliek in Groningen. Bij iedere proefsessie ben ik weer enthousiast over de hoge kwaliteit en de veelzijdigheid van de genotmiddelen: een bewijs van het vakmanschap van stoker Maarten jan. Naast graandistillaten worden er ook eau de vie’s gemaakt, onder andere van de appels van onze eigen boom. Het is bijzonder deze weer te drinken in de vorm van de Twentse Appeltjes op Hout.