Twentse Ketels GIN juniperus + angelica (uitverkocht)

Gin Juniperus + Angelica is een dry gin, die in één keer is gestookt. De botanicals bestonden voornamelijk uit jeneverbes (Juniperus Communis) en grote engelwortel (Angelica Archangelica). Deze twee botanicals geven deze gin haar naam. Daarnaast zijn koriander en citrusschil gebruikt. Dit alles geeft een zeer krachtige, kruidige maar tegelijk zoetige smaak. De jeneverbessen werden lokaal in het Lankheet met de hand geplukt in augustus 2020. Dat maakt het een echte dry gin met Twentse roots.

De grote engelwortel (Angelica archangelica) is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant wordt ook wel aartsengelwortel genoemd. Het is een plant van natte, zeer voedselrijke grond aan waterkanten (onder meer bij het IJsselmeer), rivieroevers en in grienden.

De jeneverbes (Juniperus communis) is de enige specerij die ook in koudere streken groeit. Je vindt de jeneverbes in Twente maar op een paar plekken in het wild. De ondergrond moet zanderig zijn. Ze staan in heidevelden en langs zandverstuivingen. Gelukkig weet de stoker de beste jeneverbesstruiken te staan en heeft toestemming gekregen om die te oogsten op Het Lankheet. De bessen ruiken houtig en bitterzoet. Ze geven een verfrissende smaak aan deze gin en een zekere bite door hun pikantheid. Is de herkomst Zuid- of Zuidoost-Europa dan is de smaak steviger, maar zitten er ook meer etherische oliën in. Die oliën wil de stoker nu juist niet hebben, vandaar ook de keuze voor lokale bessen.

UITVERKOCHT